Perentaart met amandelen
- Totale tijd 1u. 30min.
- 30min.
Bereiden - 30min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
8 personen
300 g bloem
150 g boter, in blokjes
1 stuk ei
100 g suiker
7 Halve peren in siroop (uit blik)
25 g Gesnipperde amandelen
50 g amandelpasta
25 g Witte glazuur
Bereiding
Stap 1 /9
Meng voor het deeg suiker met het ei. Klop de blokjes boter en een snuf zout hier doorheen. Meng de bloem vervolgens en kneed tot een beslag. Kneed en maak hier een bol van. Laat dit 1 uur rusten in de koelkast, verpakt in huishoudfolie.
Stap 2 /9
Rol vervolgens met een deegroller het zanddeeg uit op het werkvlak tot een dikte van 3 à 4 mm.
Stap 3 /9
Beboter de taartvorm en leg het deeg erin. Duw het deeg voorzichtig met je vingers zodat het tegen de rand van de schaal past, zodat het overtollige deeg eruit blijft steken. Zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
Stap 4 /9
Haal de taartvorm met de deegbodem uit de koelkast en snij eventueel het deeg wat over de randjes valt, weg met een mes.
Stap 5 /9
Besmeer de taartbodem met de amandelpasta en zet opzij in de koelkast.
Stap 6 /9
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 7 /9
Plaats de peerhelften op een snijplank, met de bolle kant naar boven, en snijd ze in dunne plakjes over het bord. Kantel de plakjes lichtjes, met de brede kant van de peer naar buiten gericht.
Stap 8 /9
Haal de taartbodem uit de koelkast en schik de peren netjes. Strooi amandelschilfers over het mengsel en bak 30 minuten op 180 graden.
Stap 9 /9
Nadat je de taart uit de oven hebt gehaald, laat je deze afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt. Breng met een kwast een warme neutrale glazuur aan. Dit kun je eventueel zelf maken door 100 gram poedersuiker te mengen met een halve eetlepel water en een halve eetlepel citroensap.