Lemon cheesecake
- Totale tijd 0min.
- 0min.
Bereiden - 0min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
40 g spritskoeken
150 handvol roomboter
500 g roomkaas
125 g zure room
150 g kristalsuiker
2 stuk limoenen
2 stuk eieren
30 g maïzena
1 stuk Springvorm met een diameter van 20 cm
Bereiding
Stap 1 /5
1. Smelt voor de bodem de roomboter in een steelpannetje op laag vuur. Vermaal ondertussen de spritskoeken helemaal fijn met behulp van een deegroller (doe de koekjes bijvoorbeeld in een diepvrieszakje).
Stap 2 /5
2. Meng de fijngemalen koekjes met de gesmolten boter. Vet de springvorm iets in en druk hier het boter-koekmengsel goed in aan. Zet voor 30 minuten in de koelkast.
Stap 3 /5
3. Rasp de limoenen en pers ze uit. Mix de roomkaas luchtiger met een handmixer. Voeg vervolgens de kristalsuiker toe en meng tot een luchtiger geheel. Voeg tot slot de zure room, eieren, maïzena en limoensap- en rasp toe. Meng alles goed door.
Stap 4 /5
4. Giet het roomkaas-mengsel over de koekjesbodem en bak de cheesecake af in 40-45 minuten op 160 graden.
Stap 5 /5
5. Zet de oven uit en laat de cheesecake erin staan totdat de oven helemaal is afgekoeld. Laat vervolgens tot kamertemperatuur komen en zet de cheesecake daarna nog voor minstens 3,5 uur in de koelkast. Garneer de cheesecake eventueel nog wat met limoenschijfjes.