Krups
Krups
Recept van Krups

Lemon cheesecake

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 0min.
  • Bereiden
    0min.
  • Koken
    0min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • 40 g spritskoeken

  • 150 handvol roomboter

  • 500 g roomkaas

  • 125 g zure room

  • 150 g kristalsuiker

  • 2 stuk limoenen

  • 2 stuk eieren

  • 30 g maïzena

  • 1 stuk Springvorm met een diameter van 20 cm

Bereiding

Stap 1 /5

1. Smelt voor de bodem de roomboter in een steelpannetje op laag vuur. Vermaal ondertussen de spritskoeken helemaal fijn met behulp van een deegroller (doe de koekjes bijvoorbeeld in een diepvrieszakje).

Stap 2 /5

2. Meng de fijngemalen koekjes met de gesmolten boter. Vet de springvorm iets in en druk hier het boter-koekmengsel goed in aan. Zet voor 30 minuten in de koelkast.

Stap 3 /5

3. Rasp de limoenen en pers ze uit. Mix de roomkaas luchtiger met een handmixer. Voeg vervolgens de kristalsuiker toe en meng tot een luchtiger geheel. Voeg tot slot de zure room, eieren, maïzena en limoensap- en rasp toe. Meng alles goed door.

Stap 4 /5

4. Giet het roomkaas-mengsel over de koekjesbodem en bak de cheesecake af in 40-45 minuten op 160 graden.

Stap 5 /5

5. Zet de oven uit en laat de cheesecake erin staan totdat de oven helemaal is afgekoeld. Laat vervolgens tot kamertemperatuur komen en zet de cheesecake daarna nog voor minstens 3,5 uur in de koelkast. Garneer de cheesecake eventueel nog wat met limoenschijfjes.