Latte Macchiato met pistache
- Totale tijd 5min.
- 5min.
Bereiden - 0min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
1 persoon
1 Espresso
50 ml melk
150 g ongezouten pistachenoten
50 g suiker
100 ml volle melk
100 ml slagroom
1 eidooier
1 snuifje zout
1 handvol gepelde pistachenoten
Bereiding
Stap 1 /10
Hak de pistachenoten grof, rooster ze lichtjes in een vetvrije pan en zet opzij. Houd één handje opzij voor de garnering.
Stap 2 /10
Doe de geroosterde pistachenoten in een keukenmachine of blender en maal ze fijn.
Stap 3 /10
Voeg de suiker, melk, slagroom, eidooier en snufje zout toe aan de keukenmachine of blender en meng alles tot een gladde massa.
Stap 4 /10
Giet het mengsel in een pan en breng het langzaam aan de kook, terwijl je voortdurend roert met een garde. Laat het geheel ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken, totdat het dikker wordt.
Stap 5 /10
Haal de pan van het vuur en giet de pistachecrème in een schone kom. Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 6 /10
Zet de schaal met pistachecrème in de koelkast en laat deze minstens 2 uur opstijven.
Stap 7 /10
Doe één eetlepel pistache crème in een glas naar keuze.
Stap 8 /10
Plaats je glas onder je koffiemachine en kies voor 50 ml melkschuim (zo'n 10 seconden). Kies daarna voor espresso.
Stap 9 /10
Garneer de latte macchiato met de pistache nootjes.
Stap 10 /10
TIP: Je kunt de pistachecrème bijvoorbeeld ook serveren als dessert, als vulling voor taarten of als topping voor ijs of cake. Eventueel kun je ook kant-en-klare pistache siroop kopen in plaats van de crème te maken.