Krups
Krups
Recept van Krups

Kruimel plaattaart met bramenjam

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 35min.
  • Bereiden
    15min.
  • Koken
    20min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

1 stuk

  • 125 g ongezouten boter

  • 50 g kristalsuiker

  • 1 stuk ei

  • 2 tl zonnebloemolie

  • 1 tl vanille extract

  • 1 snuifje zout

  • 350 g bloem

  • 2 tl bakpoeder

  • 400 g bramenjam

  • poedersuiker

Bereiding

Stap 1 /7

Snijd de boter in dobbelsteentjes. Meng dit met een handmixer met de suiker tot een romig geheel.

Stap 2 /7

Voeg het ei, de zonnebloemolie, vanille extract en een klein snufje zout toe. Mix dit goed door met de handmixer.

Stap 3 /7

Voeg tot slot 250 gram bloem en het bakpoeder toe. Mix dit goed met de handmixer en vervolgens met je handen tot een deeg.

Stap 4 /7

Vet een ovenschaal of bakblik in met olie. Gebruik 2/3e van het deeg om de bodem te beleggen. Prik hier gaatjes in met een vork.

Stap 5 /7

Voeg de bramenjam (of een andere jam naar keuze) toe, op het deeg.

Stap 6 /7

Gebruik de resterende 100 gram bloem om met het resterende deeg (1/3e deel) een kruimeldeeg te maken. Dit doe je door de bloem toe te voegen en met je handen tot een grof kruimeldeeg te mengen (zoals bij appelkruimeltaart).

Stap 7 /7

Bestrooi de jam met het kruimeldeeg. Bak de kruimeltaart af op 180 graden voor 20 minuten. Laat goed afkoelen en bestrooi de kruimeltaart tot slot met poedersuiker.