Chocolade koffietruffels
- Totale tijd 2u.
- 30min.
Bereiden - 0min.
Koken - 1u. 30min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (16)
Ingrediënten
30 stuk
300 g Pure chocolade
150 ml Slagroom
60 ml Espresso
200 g Pure chocolade
3 el Sprinkles
Bereiding
Stap 1 /8
Hak de pure chocolade in stukjes en doe in een hitte bestendige kom.
Stap 2 /8
Doe de slagroom en koffie samen in een pannetje en breng zachtjes aan de kook. Giet het dan meteen over de chocolade. Roer door tot je een egale massa hebt.
Stap 3 /8
Zet voor circa 1-1,5 uur in de koelkast zodat het wat kan opstijven.
Stap 4 /8
Haal het dan uit de koelkast en draai balletjes van het mengsel. Leg die in een bak en zet eventjes in de vriezer.
Stap 5 /8
Smelt ondertussen de pure chocolade voor de decoratie au-bain-marie.
Stap 6 /8
Haal de truffels uit de vriezer. Haal stuk voor stuk de truffels door de gesmolten chocolade en leg op een plank/plaat. Bestrooi met de sprinkels.
Stap 7 /8
Zet even in de koelkast om uit te harden.
Stap 8 /8
Dit recept is samenwerking gemaakt met www.foodquotes.nl