Cappuccino Mont-Blanc
- Totale tijd 5min.
- 5min.
Bereiden - 0min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
1 persoon
50 ml espresso
100 g bruine suiker
120 ml warm water
1 stokje vanille
100 g tamme kastanjes, geroosterd
1 el likeur
120 ml koe-, amandel- of sojamelk
kaneel
Bereiding
Stap 1 /6
Maak eerst de kastanje crème: verwarm de bruine suiker met 100 ml water en merg van het vanillestokje totdat de suiker is opgelost.
Stap 2 /6
Voeg de kastanjes toe en laat voor 10 minuten zachtjes koken. Laat even afkoelen.
Stap 3 /6
Pureer tot een gladde pasta met een staafmixer en voeg eventueel de likeur toe. Zeef de crème als je liever geen stukjes erin wilt.
Stap 4 /6
Doe per glas één eetlepel van de crème op de bodem.
Stap 5 /6
Klop 120 ml melk per glas op via een melkopschuimer of je volautomaat. Giet dit op de crème.
Stap 6 /6
Vul aan met de 50 ml espresso per glas. Garneer met wat kaneelpoeder.